Bolero i mieszanie dźwięku z dwóch źródeł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polian88
    Classic
    • 2012
    • 1

Chciałem przyjechać was odwiedzić , ale niestety czasu mi zabrakło ops:
  • pgolik
    Drive
    • 2011
    • 96
    • Octavia II (1Z3)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Witam,
    Proste (?) pytanie. Czy Bolero może "mieszać" dźwięk z dwóch różnych wejść?
    Scenariusz: muzyka idzie z MDI (albo karty SD, płyty CD, radia, czegokolwiek), i jednocześnie podłączony jest przez bluetooth (GSM II z pakietu biznes) smartfon z nawigacją - czy usłyszę komendy z nawi (wiem, że wyciszy muzykę przy odbieraniu połączenia, ale to nie to samo)?
    Wiem, że mogę też dać muzykę z telefonu po BT, ale to nie jest optymalne rozwiązanie (jakość, pojemność, kontrola tego co odtwarzam z kierownicy itp.) - wolałbym mieć źródło dedykowane do muzyki (przez MDI), a telefon tylko do nawigacji i rozmów.
    --
    Niedługo będzie OIIFL :drive:

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

pgolik, nie.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• pgolik
        Drive
        • 2011
        • 96
        • Octavia II (1Z3)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Szkoda. A czy da się przynajmniej wyłączyć w Bolero A2DP (pozostawiając samo parowanie po BT do rozmów) - wtedy nawi będzie gadać przez głośnik telefonu (głośność wystarcza) a muzyka będzia szła niezależnie z radia? Niestety po stronie telefonu nie mam możliwości wyłączenia tylko A2DP, BT działa na zasadzie "wszystko albo nic".

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

pgolik, w Bolero z GSMII rozmowy po BT i A2DP są od siebie niezależne.
          Jak smartfon połączy się po BT to pod przyciskiem PHONE masz wszystkie opcje związane z sekcją telefonu ( rozmowy, książka tel itd. ) i oczywiście jak np. słuchasz radia ( a masz połączony smartfon po BT ) i jest rozmowa przychodząca lub wychodząca to radio automatycznie przełącza się na opcję PHONE ( wycisza radio/mp3 itp ) i rozmowę słyszysz z głośników.
          Jednocześnie jeśli smartfon obsługuje A2DP to przy połączeniu po BT w opcji MEDIA pojawia się dodatkowa zakładka BT Audio i po wejściu w nią dostajesz dostęp do strumienia audio wysyłanego po BT przez smartfon.

Czyli opcja jaką podajesz - navi idzie z głośnika smartfona a muzyka z Radia / CD / SD Card + automatyczne przełączenie na rozmowę tel. po BT na głośniki auta jest jak najbardziej wykonalna.
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• pgolik
            Drive
            • 2011
            • 96
            • Octavia II (1Z3)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
            Jednocześnie jeśli smartfon obsługuje A2DP to przy połączeniu po BT w opcji MEDIA pojawia się dodatkowa zakładka BT Audio i po wejściu w nią dostajesz dostęp do strumienia audio wysyłanego po BT przez smartfon.
            Dzięki. Chodzi mi właśnie o to, czy tę opcję można w setupie wyłączyć. Inaczej (w wielu samochodach z BT jest ten problem), kiedy samochód połączy się z telefonem przez BT, to z automatu przekierowuje strumień audio na A2DP i trzeba za każdym razem (w najbardziej upierdliwych przypadkach - po każdej rozmowie) przestawiać ręcznie w telefonie wyjście audio z A2DP na głośnik.
            Niestety opcja z nawi przez głośnik telefonu wykluczy zastosowanie do ładowania oryginalnego adaptera do uchwytu w konsoli (oglądałem taki adapter - całkowicie zakrywa głośnik) i nie uniknę ciągnięcia kabelka od zapalniczki.

Komentarz

Pracuję...